Onze Missie

 

Hippe Mondkapjes
Fancy Faces van Dr. Eline Louise is een Nederlands initiatief om het gebruik van niet-medische mondkapjes te promoten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het dragen van niet-medische mondkapjes helpt bij het verminderen van de verspreiding van Corona en andere virussen. Het dragen van mondkapjes is daarom erg belangrijk in de huidige tijd. Met Fancy Faces van Dr. Eline Louise proberen we niet alleen om het gebruik van mondkapjes te promoten, maar het gebruik ook leuker en hipper te maken!Fancy Faces mondkapjes zijn van een model niet-medische mondkapjes dat is aanbevolen door het RIVM en de World Health Organizatin (WHO). Ze zijn er in een uiteenlopend assortiment van hippe kleuren en prints, voor vrouwen én mannen, en zijn bovendien allemaal handgemaakt.

De Fancy Faces mondkapjes zijn handgemaakt in Europa om een hoge kwaliteit en eerlijke werkomstandigheden te kunnen garanderen. De Fancy Faces zijn bovendieen wasbaar en daarom beter voor het milieu dan wegwerpmondkapjes.Fancy Faces staat voor het tonen van verantwoordelijkheid, op een leuke en hippe manier!

Fancy Faces staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 78204615

Veelgestelde Vragen

 

Hoe kan ik de mondkapjes kopen?
Klik op Store bovenaan deze pagina om naar de webshop te gaan. Of stuur een email met de modellen waarin je geinteresseerd bent naar info@fancyfaces.nl
Zijn de mondkapjes voor mannen of vrouwen?

Al onze mondkapjes zijn voor zowel mannen als vrouwen. Via het verstellen van de elastiekjes kunnen de mondkapjes eenvoudig op maat worden gemaakt.

Wat is jullie emailadres?
Ons emailadres, waarop je ons kunt bereiken, is info@fancyfaces.nl
Naar welke landen versturen jullie de mondkapjes?
Wij versturen mondkapjes wereldwijd. Voor landen buiten Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, China en Hong Kong stuur een email naar info@fancyfaces.nl
Wat zijn de verzendkosten?
De verzend-/bezorgkosten voor Nederland en België zijn respectievelijk slechts 1,99 en 2,99 Euro, onafhankelijk van het aantal mondkapjes dat je bestelt. Voor andere landen in Europa zijn de verzendkosten 4,99 Euro. Voor zendingen naar de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico, China en Hong Kong zijn de verzendkosten 7,99 Euro.
Hoe snel heb ik mijn bestelling in huis?
Bestellingen geplaatst voor 15:00 uur (3PM CET) worden, indien voorradig, dezelfde dag nog verzonden. Voor bestellingen binnen Nederland betekent dit dat de mondkapjes de volgende werkdag bezorgd worden. Voor bestellingen binnen Europa betekent dit dat je mondkapjes binnen 2-5 werkdagen in huis hebt. Voor de Verenigde Staten is dit circa 7 werkdagen en voor Australië, Nieuw Zeeland, Mexico, China en Hong Kong circa 10 werkdagen.
Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Het is helaas niet mogelijk om een bestelling af te halen.
Welke betaalmethodes bieden jullie aan?
In onze web shop kun je o.a. betalen met iDeal, credit card (Visa, MasterCard, American Express, Maestro), PayPal, Apple Pay en diverse overige methodes. 
Kan ik de mondkapjes ruilen of retourneren?
Om hygienische redenen kunnen gekochte mondkapjes niet worden geruild of geretourneerd.
Zijn de Fancy Faces mondkapjes van katoen?
Ja, al onze Fancy Faces mondkapjes zijn gemaakt van 100% ademend katoen.
Hoe moet ik de mondkapjes dragen?
Zorg er voor dat het mondkapje nauw aansluit bij je mond en neus door de elastiekjes strak aan te spannen achter je oren.
Hoe moet ik de mondkapjes af doen?
Let er bij het af doen van de mondkapjes op dat je alleen de elastiekjes aanraakt. Doe het mondkapje af door de elastiekjes achter je oren vandaan te halen. Was hierna zorgvuldig je handen en was het mondkapje op 60°C na elk gebruik.
Kan ik de mondkapjes wassen in de wasmachine?
Ja, de Fancy Faces mondkapjes kunnen gewassen worden in de wasmachine op 60°C en mogen in de droger. Wij adviseren om dit dagelijks te doen. Eventueel het mondkapje even strijken na die tijd.
Zijn de mondkapjes handgemaakt?
Ja, alle mondkapjes met het Fancy Faces label zijn volledig handgemaakt in Europa. Omdat de Fancy Faces handgemaakt zijn, is geen enkele exact hetzelfde.
Waarom zit er een vakje aan de achterkant van de Fancy Faces mondkapjes?
In het vakje aan de achterkant van de Fancy Faces mondkapjes kun je eventueel een extra beschermingslaag/filter plaatsen, bijvoorbeeld in de vorm van een stukje keuken- of wc papier. Dit hoeft echter niet, omdat de mondkapjes zelf al uit 3 lagen katoen bestaan. 
Is het onmogelijk om een virus besmetting op te lopen wanneer ik een mondkapje draag?
Het dragen van een mondkapje maakt het niet onmogelijk om een virusinfectie op te lopen, maar maakt de kans op besmetting en in het bijzonder de kans om iemand anders te besmetten wel aanzienlijk kleiner. Dit geldt ook voor niet-medische, handgemaakte mondkapjes van katoen zoals de Fancy Faces mondkapjes en is bewezen op basis van wetenschappelijk onderzoek (zie eventueel Davies, Thompson, Giri, Kafatos, Walker, and Bennett, 2013). De effectiviteit van mondkapjes is nog hoger als iedereen een mondkapje draagt. Moedig mensen in je omgeving daarom aan om, naast het houden van 1,5 meter afstand, óók een Fancy Faces mondkapje te dragen in het bijzijn van anderen.
Kunnen de mondkapjes gebruikt worden door medische professionals?

De mondkapjes van Fancy Faces zijn niet-medische mondkapjes en zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik. Omdat de mondkapjes niet gecertificeerd zijn, zijn zij niet geschikt voor professionals in de medische sector.

0